aanvraagformulier

algemene massage shiatsu voetzone dornmethode trigger zwanger touchpro

Algemeen over Massage

De zachte kunst van het aanraken is een gemeenschappelijke taal die we kunnen gebruiken om te genezen, gerust te stellen, om pijn te verzachten of spanning op te lossen, maar bovenal om te laten merken dat we om de ander geven.
Massage kan ons een middel verschaffen om de meedogenloze druk van het werk en huiselijke problemen te compenseren. 
Massage kan een ontdekkingsreis naar jezelf zijn, waardoor je merkt hoe het aanvoelt meer ontspannen en in harmonie met jezelf te zijn en het goede gevoel te hebben van een lichaam dat vrij kan ademen, vrij kan staan en vrij kan bewegen.

 


Voor wie is massage bedoeld?
De massage is bedoeld voor zowel volwassenen als kinderen 
(Voor kinderen is er een kindermassage in het bijzijn van de ouder(s.))


Welke vormen van massage zijn er? 

We maken onderscheid in de diverse massages, zoals:

Klassieke massage bestaat uit strijk-, kneed- en lichte knijp- en klopbewegingen. Die zorgen voor goede doorbloeding en stimulering van de spiergroepen.

De masseur maakt gebruik van eenvoudige massageolie die dient voor het beter glijden van de handen over het lichaam. 

Deze massage werkt ontspannend en is goed voor het soepel maken van de spiergroepen.

Sportmassage is vooral bestemd voor sporters. Deze massage is er op gericht om sport zo effectief mogelijk te beoefenen. De massage wordt preventief toegepast om de diverse sporten zodanig te kunnen beoefenen dat er zo weinig mogelijk blessures ontstaan. Wij richten ons vooral op de vrijetijdssporten zoals: joggen, tennis, badminton en  gymnastiek.

Maar ook dansers en balletdansers hebben baat bij een goede sportmassage, terwijl voor deze  groep ook de holistische massage zeer goed is aan te bevelen. Vaak wordt de functie van massage bij deze groep onderschat. Toch heeft het nuttige voordelen om je regelmatig te laten  masseren.

Sportmassage richt zich meestal alleen op dat lichaamsdeel dat het nodig heeft om de handelingen in de sport te kunnen uitoefenen. Het kunnen ook meerdere delen tegelijk zijn.

Als sportmasseur doen we ook de verzorging voor het beoefenen van sport.
Preventieve bandages aanleggen voor de beoefening van sport.
Functionele oefeningen geven.

Holistische massage heeft een diepgaande werking  waarbij heel de mens centraal staat, zowel het lichaam als de geest. Al het leven op aarde is zowel met de aarde, als met de kosmos onlosmakelijk verbonden. Het leven bestaat uit energie, dat tot materie is getransformeerd. Daarnaast bestaat er kosmische of etherische energie, dat is een ijlere vorm van energie die wij niet zichtbaar waarnemen maar wel duidelijk aanwezig is. Juist in de holistische massage wordt gebruik gemaakt van de aardse en de kosmische energieën.

De holistische massage omvat een groot aantal soorten massages. U ziet hier enkele voorbeelden van de massages die wij geven met de naam van natuurgeneeskundige behandelingen. Deze behandelingen zijn somatherpeutisch, wat wil zeggen: mensgericht in de zin van zowel lichamelijk en geestelijk welbevinden.

Natuurgeneeskundige massage is veel meer dan alleen het strijken en kneden. Het is  een samenspel van geven en ontvangen. Deze massage dient het doel om genezend en ontspannend te werken. Vaak gaat het om  de intense aanraking, waarvan een  diepgaande werking uitgaat. Beide kunnen zoveel voor mensen betekenen, dat emoties vrij kunnen komen in vele vormen, zonder dat men zich daarbij hoeft bloot te geven in diepgaande gesprekken. Zo  kan het zijn, dat iemand intense warmte of koude ervaart. Er kan een intens gevoel van rust over iemand heen komen. Door dit alles worden vele spanningen opgelost, zodat men zich weer fit en energiek kan voelen. Het omgekeerde kan zich ook voordoen; er kan een weldadige vermoeidheid optreden waaraan men zich moet overgeven, wil men echt resultaat van de massage hebben.

 

 

De massage  wordt uitgevoerd met natuurlijke massageolie, waaraan etherische olie is toegevoegd. De etherische oliën worden direct in de bloedbaan opgenomen en  kunnen zo afdoende hun werk doen. De behandeling is uiterst veilig en heeft geen bijwerkingen. 

Etherische olie wordt gewonnen uit planten. Het zijn uiterst vluchtige essenties die in planten voorkomen. Door speciale technieken worden ze vrijgemaakt uit alle delen van de plant zoals de bloem, de bladeren, stengels en wortel. Deze oliën zijn uiterst heilzaam en daardoor ook vaak kostbaar.  

 

Kindermassage:

Opgroeiende kinderen hebben veel baat bij regelmatige massage of een zachte shiatsu-behandeling. 
Kinderen vinden het fijn om een massage te mogen ondergaan.  In kindertijd wordt het lichaam geleid tot volwassenheid; de botten, de spieren, en het zenuwstelsel, kortom alles wat in het lichaam aan organen zit maken een groei door. Ook het geestelijk functioneren  is vooral in de kindertijd in ontwikkeling. Het is daarom  van belang, dat juist het kind in deze tijd veel aandacht verdient. Naast opvoeding is deze vorm van aandacht bijzonder belangrijk.

 

 

Vooral de massage van de rug is bij kinderen heel belangrijk. In de groei ontstaan meestal afwijkingen in de wervelkolom, welke kunnen leiden van lichte tot vergaande misvormingen van het lichaam die leiden tot klachten in het verdere leven. Wij kunnen mogelijke afwijkingen tijdens behandelingen in een vroeg stadium voelen en ervoor zorgen dat u op de hoogte bent,  zodat er verdere maatregelen kunnen worden ondernomen.

De rug is de zetel van ons functioneren, in samenwerking met de hersenen. Vanuit de wervels worden zenuwen geleid tot in de verste uithoeken van ons lichaam, om zo het functioneren op de juiste manier te sturen.

In de rug worden ook de emoties en spanningen vastgelegd, hetgeen leidt tot klachten van andere lichaamsfuncties. Dus onderhoud van de rug, vooral in de groeifase, kan veel leed besparen.

Kinderen die regelmatig een massage- of een Shiatsu-behandeling ondergaan, zullen beter gaan functioneren, rustiger worden en betere lichamelijke en geestelijke prestaties leveren.

Bij kinderen die hyperactief van aard zijn, heeft Shiatsu grote diensten bewezen.

Een massage voor kinderen kan al beginnen vanaf de babyperiode.

Voor kinderen gebruiken we zeer zachte technieken.  

Wij behandelen de kinderen uitsluitend in het bijzijn van de ouder(s)!

 

Deelmassages: worden uitgevoerd op gedeelten van het lichaam.

Er zijn mensen die geen hele massage willen ondergaan. Ze komen vaak alleen voor  bijv.: de nek en/of de rug, de armen of de benen. Deze mensen kunnen een deelmassage ondergaan, waarbij uitsluitend dat deel van het lichaam wordt behandeld.

Tevens is het ook een mooie kennismaking  met massage voor diegene dat nog nooit heeft meegemaakt.

Zo neemt het de angst of het taboe van het ondergaan van een massage weg.

Tel.: 045 - 5317178     Mobiel: 06 - 30850732 e-mail: info@corpusinbalance.nl