aanvraagformulier

 

Wat zijn triggerpoints?

 

Triggerpoints zijn verharde plekken in het spierweefsel, soms klein ter grootte van een speldenknop of zelfs nog kleiner en met de hand niet voelbaar of groter dan een erwt en duidelijk voelbaar. De spier voelt hard aan. De aanraking of de druk erop kan pijn doen. Bij triggerpoints wordt de pijn meestal afgeleid naar andere delen van het lichaam, zodat dat men bijvoorbeeld hoofdpijn, migraine of pijn in de schouders, armen of  benen ervaart.  Men kan zich jarenlang rot voelen van de pijn die men ondergaat waar triggerpoints meestal voor verantwoordelijk kunnen zijn.
Vaak wordt de verkeerde diagnose gesteld en zijn operaties  het gevolg. De pijn blijft bestaan.

 

Triggerpoints zijn vaak eenvoudig te behandelen door massage op de punten zelf. De therapeut heeft geleerd hoe de juiste en hoeveelheid druk moet en kan worden gegeven om het triggerpoint op te heffen of te deactiveren.  De resultaten zijn vaak verbluffend.

Langdurige pijn kan verdwijnen of verminderen. Dit komt simpelweg doordat de spier weer normaal functioneert.

 

De behandeling


Triggerpoints zijn vaak eenvoudig te behandelen door massage te geven op de punten zelf. De therapeut heeft geleerd hoe de juiste en hoeveelheid druk moet en kan worden gegeven om de triggerpoints te deactiveren.  De resultaten zijn vaak verbluffend.
Langdurige pijn kan verdwijnen of verminderen. Dit komt simpelweg doordat de spier weer normaal en beter gaat functioneren.
De massage kan in zoverre pijnlijk zijn dat deze goed is te verdragen. Daarbij worden de triggerpoints gedeactiveerd. Er komt een goede doorbloeding op gang  die weer zorgt voor verdere genezing.
Vaak zijn er meerdere behandelingen achter elkaar nodig om enig resultaat te bereiken.
Om een nog beter resultaat te krijgen wordt  de cliënt geleerd hoe men zich zelf kan behandelen  met hulp van simpele hulpmiddelen.
Een mooi voorbeeld is het  handboek triggerpoint.
zie ook www.triggerpointboek.nl. Ik sta hier vermeld als behandelaar.

Regelmatig doe ik samen met collega therapeuten onderzoeken en proberen we onze therapieën te verbeteren.

Het onderstaande artikel is uit het gastenboek van deze website.


Na een auto ongeluk heb ik een ernstige whipe-lash overgehouden en kwam gedeeltelijk in de WAO terecht. Later bleek ik ook nog een fibromialgie aandoening te hebben. Ettelijke medische genezingsvormen heb ik uitgeprobeerd, en uiteindelijk ermee gestaakt. Toen mijn collega heel enthousiast over Jan Noteborn vertelde, moest ik eerst even nadenken, ongeveer 1 jaar heeft dit geduurd en toch nog eens de stoute schoenen aangetrokken.
Afgelopen Januari ben ik gestart met Jan (heel voorzichtig) en zie nu in juni kan ik zeggen (10 behandelingen verder). Ik kan bijna weer alles.

 

Tel.: 045 - 5317178     Mobiel: 06 - 30850732 e-mail: info@corpusinbalance.nl