aanvraagformulier

Voetzonereflexmassage is een heilzame drukmassage op de voeten. 

Realiseert u zich wel eens dat onze voeten het hele lichaamsgewicht moeten dragen?  Zij moeten zich aanpassen aan de ondergrond waar we op staan of lopen. Onze voeten hebben vaak zeer veel te verduren en moeten op ingewikkelde omstandigheden kunnen reageren. denk maar aan: springen, klimmen, rennen, fietsen, besturende bewegingen, onregelmatige ondergrond en dergelijke.

Of inspannende bewegingen, zoals lasten kunnen dragen, het lichaam in balans houden bij intensieve en ingewikkelde bewegingen.  Het zijn allemaal zaken waarmee onze voeten voortdurend mee bezig zijn door de omgeving waarop wij staan af te tasten. Een fijn netwerk van zenuwen en sensoren geven onze hersenen informatie, zodat die weer seinen geven naar de stand van de vele gewrichten.

Onze voeten zijn zoveel meer waard dan dat wij misschien zouden denken. De voet is een precisie-instrument van wonderbaarlijke klasse. Het zou zonde zijn als wij dit  kostbare instrument zouden verwaarlozen.
Op de voeten zitten reflexzones die corresponderen met de verschillende organen in ons lichaam. Onze voeten zijn het dan ook waard om een heilzame massage te (mogen) ondergaan.
Zowel de fysieke functie van de voet zal erdoor verbeteren, alsook de uitwerking in ons lichaam op onze organen.  Doordat de reflexzones worden gestimuleerd, kunnen  veel ongemakken voorkomen worden. De reflexzones zijn al heel lang bekend. In het oude Egypte zijn in een graftombe van een belangrijk heerschap afbeeldingen gevonden van een voetzone-behandeling.  Er wordt hier een zeer gedetailleerd verhaal over verteld. 

In China, de bakermat van de acupunctuur, is voetmassage een normale gang van zaken. Daar is nog veel eerder de basis voor voetzonereflex-massage gelegd, temeer omdat daar ook de kennis van de reflexbanen reeds lang bekend was.

Het is de Amerikaanse keel-en oorarts Dr. William Fitzgerald geweest, die deze therapie heeft herontdekt en er een studie van maakte over wat  voor effect de druk op de reflexzones teweeg brengt in het lichaam.  Het is Eugenice Ingham geweest die de voetzonereflexzone  therapie zodanig heeft  onwikkeld, dat het nu de therapie is die  overal wordt onderwezen.

Voetzonereflex-massage  heeft ook inmiddels bewezen waardevol te zijn en kan een ondersteuning betekenen bij andere vormen van therapieën en genezingsprocessen. Onze voetzonereflex-massage wordt  intensief en in volle overgave gegeven.

De reflexzones onder de voeten wordt door middel van druk en draaiende bewegingen te geven met de vingers en de duim of met stokjes behandeld.

De vele gewrichten die in de voet zitten worden goed los gemaakt, waardoor een goede doorbloeding in de voet ontstaat. Tenslotte krijgen de spiergroepen  een goede behandeling, zodat deze soepel worden. Voetmassage is zeer ontspannend en een unieke behandeling.


 

Tel.: 045 - 5317178     Mobiel: 06 - 30850732 e-mail: info@corpusinbalance.nl