aanvraagformulier

 

Shiatsu is een bijzondere vorm van massage

Het is meer een geneeswijze. Letterlijk vertaald betekent het ”vingerdruk”. Het is wel een van de oudste vormen van de geneeskunst ter wereld. 

Shiatsu is ontstaan in het oude China en Japan. Het is een zeer oude massagetechniek die in China ... Anmo en in Japan ... Anma heette. In Japan is het naast de reguliere geneeskunde een belangrijke aanvulling, die overal toepassing vindt. Zoals vele oosterse geneeswijzen en therapieën, is Shiatsu  er een  die in de westerse therapieën steeds meer met succes wordt toegepast.

Shiatsu kenmerkt zich door grote eenvoud. Het is de kunst van het aanraken. Door licht te drukken op de zogenaamde tsubo's (dit zijn drukpunten), die volgens een vast patroon op het lichaam verspreid aanwezig zijn. Er worden vaak zeer goede resultaten bereikt. 

Naast het drukken met de vingers, wordt er gebruik gemaakt van technieken zoals: rekken, strekken, kloppen, wiegen en draaien van ledematen. Alle technieken worden subtiel en zacht toegepast. Alles gebeurt bij een door de therapeut begeleide ademhaling.
De ontvanger ondervindt een grote ontspanning; er komt een ware rust over hem of haar. Emoties kunnen  ontstaan van dingen of gebeurtenissen, die iemand nog moet verwerken. Hierin schuilt de genezing,  want alle vastzittende emoties leiden vaak tot pijn en ziekten.


Hoe werkt het?

In ons lichaam stroomt subtiele levensenergie door zogenaamde energiebanen of wel de meridianen.
Hier schuilt het geheim van shiatsu.

 

 

Door blokkades in die banen op te heffen, kan deze energie weer vrijelijk stromen en geeft weer levensvreugde aan de ontvanger.
Doordat we veel met de gewrichten werken, is deze vorm bijzonder geschikt voor mensen met gewrichtsklachten, zoals bij nek, schouders en rug.
De behandelingen met Shiatsu kunnen zowel een stimulerend als ook een rustgevend karakter hebben. Shiatsu wordt in alle rust uitgevoerd. 

In tegenstelling tot andere hier genoemde massage hoeft men geen kledingstukken uit te trekken. Wel is het gewenst dunne kleding te dragen, zoals een T-shirt en een dunne lange broek.

Bij shiatsu wordt geen olie gebruikt!

Tel.: 045 - 5317178     Mobiel: 06 - 30850732 e-mail: info@corpusinbalance.nl